Like

INFO PENGHANTARAN DAN PENGEPOSAN


INFO PENGHANTARAN DAN PENGEPOSANSoalan Lazim Daripada Custemor

wahhh nampak sedaplar…bole tanya skit kalau pos pakai pos aper yer…x rosak/cair ke coklat tu nanti ?


Lina, kami guna kurier nationwide.
untuk wrapper, brgantung kepada cara pembungkusan yg dipilih oleh customer.
kalau balut guna bubble wrapper sahaja, ada risiko coklat rosak, tapi ada yg terima dlm keadaan baik. bergantung kepada keadaan coklat tu diletakkan / di handle ketika kurier.
kami syorkan guna ice box utk jaminan coklat selamat – tak rosak, tak cair.
Poslaju Dan Pos Express


Ramai orang anggap poslaju dan pos express adalah produk yang sama.Sebenarnya ada perbezaan antara keduanya.Poslaju merupakan cabang courier Pos Malaysia,manakala pos express merupakan cabang pos biasa Pos Malaysia.Setiap penghantaran poslaju memerlukan tandatangan penerima.Jika tiada penerima…posmen akan letak notis pemberitahuan di premis.Pos express pula tidak perlukan tandatangan penerima.Posman akan masukkan pos express terus ke dalam peti surat atau selit dipintu premis.


Apa itu KurierKurier ialah perkhidmatan menhantar surat atau barang dengan segera.Maknanya, hantar hari ini,besok dah sampai.Antara syarikat kurier tempatan di Malaysia ni seperti Poslaju,Nationwide,Gdex,Citylink,Abx dan banyak lagi.Yang Internasional seperti Fedex,DHL,Ups,Tnt dan banyak lagi.Harga perkhidmatan kurier nie lebih mahal dari perkhidmatan pos bersetem.Servisnya pula terus ke pintu rumah atau pintu ofis.Sebagai bukti serah,kurier memerlukan tandatangan,nama dan n0.k/p penerima dan cop syarikat kalau hantar ke syarikatlah.

KOS PENGHANTARAN


Penghantaran
Delivery By Hand - RM10-RM25

Pengeposan
Semanjung - RM10
Sabah/Sarawak -*(1kg)RM15 + RM10(cooler box) - RM25
Sabah/Sarawak - *(2kg)RM26 + RM10(cooler box) - RM36
Labuan - RM30 + RM10(cooler box) - RM40

1kg - Box24, Box12, Box9
2kg - Box35, Box Love Special, Dipped Apple

Pengeposan
Barang anda akan diposkan pada hari
Jumaat,Sabtu dan Ahad
sila tambah RM10 untuk cooler box

 Jika memilih menggunakan cooler box, dalam kes jika coklat cair atau tidak dalam keadaan yang baik, coklat anda akan digantikan dengan yang baru atau anda akan mendapat wang anda kembali. (Tidak termasuk kos penghantaran)
 jika menggunakan kotak biasa untuk penghantaran, kami tidak akan bertanggungjawab jika anda tidak mendapat coklat dalam keadaan yang  baik.
 Tetapi kebanyakan coklat dihantar  menggunakan cooler box  dan akan dihantar dalam keadaan yang sangat baik,ini jaminan kami terhadap anda2 comments:

  1. cooler box tu kena taruk ice ke puan

    ReplyDelete
  2. nk tanye..kalau kta p0s barang pkai pos laju .cth:hari selasa kita pos tpi hari rabu bl sampai then hari khamis plak cuti umum..mcmna tu???

    ReplyDelete